Kan man forhindre et ny Solhaven skandale

Kan man forhindre en ny Solhaven skandale. Det er det spørgsmål vi må stille os selv. Retssagen mod tidligere Solhaven ansatte er ovre. De blev frikendt, men det er i det hele taget svært at få folk dømt for overgreb imod personer nederst på samfundet sociale rangstige.

Man læser dagligt om hjemløse som bliver overfaldet uden at nogle griber ind og skulle et anbragt barn føle sig tvunget til at have samleje med en voksen pædagog får den voksne pædagog kun 60 dages betinget fængsel på trods af at samlejet er dokumenteret både med båndoptagelser og indsamling af pædagogens sæd.

Så udfaldet af retssagen blev som det skete. Spørgsmålet er om vi i mellemtiden har indrettet til tilsynssystem så et enkelt opholdssted ikke kan vokse sig så stor på en egn at tilsynsmyndighederne begynder at veje arbejdspladser op imod børnenes vel. Det er den lære vi kan drage af Solhaven sagen. Der var politifolk på julegavelisten, der var oprettet over hundrede stillinger i en kommune som efterfølgende kun levede af dette område. Det gav for meget pres på de tilsynsførende.

Barnet reform er blevet indført. Er et en garanti mod at et nyt Solhaven kan opstå? Kun fremtiden vil vise det.

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Døgninstitution

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s