Interessant sag over i USA – Kennedy slægtning får ny retssag

Kennedy-nevø dømt for golfkølledrab: Nu får han ny retssag (Ekstra-Bladet)

Sagen er interessant for dette forum fordi manden som teenager blev sendt til et Solhaven-lignende sted og det var på dette sted at et nu afdød vidne sagde at han havde hørt en mundtlig tilståelse. Vidnet døde faktisk inden den originale retssag var færdig og kunne derfor ikke kryds-eksamineres af forsvaret. På daværende tidspunkt var der nogle andre skandalesager hvor Kennedy-slægtninge var involveret og det er meget tænkeligt at folkestemningen havde påvirket juryen dengang.

Det sted han blev sendt til hed Elan School og vores amerikanske partnere har været meget involveret i den online-kampagne som førte til stedets lukning for nogle få år siden efter cirka 30 års mishandling af unge.

Stedet brugte som hovedelement i deres behandling en terapeutisk boksering. Den udvalgte teenager fik boksehandsker på og 10-15 andre fik det så også. Ideen var at når unge blev presset så lod de deres emotionelle barriere falde så det kunne blive nemmere at komme ind til kernen i deres ofte komplicerede følelsesliv. Professionelle terapeuter koster og meget af deres tid går ofte med at bryde barrierer ned. En rask omgang tæv skulle hjælpe på det. Utallige hospitalbesøg vidner om udbredt brug af denne boksering.

Her er en amerikansk artikel om opholdsstedet og deres metoder:

Moxley case puts school’s methods on trial (Hjemmeside om mordet)

Vi ved at der bliver brugt omdiskuterede metoder på danske opholdssteder og behandlingshjem. Metoder som slet ikke bliver udsat for en kritisk gennemgang og kontrol af om metoderne virker. Metoder som kan betyde livsvarige psykiske på de unge. Derfor er denne sag over i USA interessant for vi må spørge os selv om der i Danske fængsler sidder fanger der skubbet ud i forbrydelsens verden af de oplevelser de har haft under deres opvækst i det offentliges varetægt.

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Artikel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s