Sikrede institutioner har problemer med bander

Organiseret kriminalitet udgør et stigende problem for sikrede institutioner som f.eks. Egely på Fyn.

Det er klart at unge med et så specielt problem kræver en særlig håndtering når deres handlinger er kommet så langt ud at domstolene kommer ind over.

Fra det offentliges side er der sat mange initiativer igang for at bekæmpe bandekrigen, men banderne er ikke under et fuldstændigt pres.

  1. Banderne skal bekæmpes økonomisk såvel via politi-efterforskning. Den kombinerede indsats fra Politi og Skat virker. Den skal blot fastholdes.
  2. Bandernes markedet er desværre stadig deres eget. Man har ikke etableret initiativer til i højere grad at overtage markedet for illegale stoffer, så misbrugere kan få stofferne fra offentlige instanser eller et erstatningsprodukt indtil misbrugerne er motiveret for behandling.

    Prostitution er heller ikke reguleret via en autorisationsordning med krav om uddannelse til de udøvende prostituerede så man ikke havner i tilstande lignende dem man finder i andre nordiske lande, hvor kvinder fra udlandet stadig handles. Kun en stram kontrol med bordeller kombineret med uddannelseskrav, kan forhindre at banderne skummer profit af arbejdet.

  3. Bande exit-programmer er nyt. Man har ganske simpelt ikke tilstrækkelig erfaring endnu til at forholde sig til hvad der skal til. Der skal gøres mere på dette område så de unge ikke fastholdes i bandestrukturene selv inde på institutionens område.
  4. 20 procent af en ungdomsuddannelse får ingen ungdomsuddannelse. Mange unge kan ikke forholde sig til en skolebænk og søger alternativer. Mange unge lokkes af spænding og aktion. De finder det hos banderne. Hvad med at det etablerede Danmark skabte et slags civilforsvar hvor man kombinerer indsatser på verdensplan kombinerede med skolegang? Kunne vi træne unge til at blive sat ind når naturen går amok uanset om det er i Danmark eller i udlandet og kan man skabe en uddannelsesplan for dette korps som rummer alle de elementer af spænding den gruppe unge vil have, så ødelægger man bandernes rekrutteringsgrundlag.

Når banderne presses økonomisk, deres markeder forsvinder, frafaldne medlemmer gøres usynlige for dem og der bliver færre unge at få ind i banderne, så vil banderne knække sammen.

Indtil da er der kun få ting man kan gøre. At stoppe med at blande kriminelle unge og syge unge på landets institutioner er en ting. At lade de sikre institutioner blive så sikre at ansatte kan checke hvad der kommer ind og ud er en anden ting.

Kilde:
Bander hærger døgninstitutioner for unge (Metroexpress)

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Artikel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s