Botilbuddet Startskuddet

Vi har læst dette indlæg på bloggen Embedsværket om Botilbuddet Startskuddet.


I Sjællandske Nyheder kan man læse at Botilbuddet Startskuddet har fået Operation X’s opmærksomhed. Botilbuddet Startskuddet føler sig overvåget og udsat for journalistiske metoder, som de finder en overskridelse af etiske retningslinjer. Men vi må afvise deres løse påstande.

Faktum er at Botilbuddet Startskuddet må finde sig i at medierne graver deres metoder. Det optimale ville være at det var ansvarlige myndigheder som udførte dette arbejde, men tilsyn har altid været og vil være en by i Rusland. Der er intet incitament for myndighederne i at afsløre at kollegaer har gjort et dårligt arbejde ved at sige god for et opholdssted.

Socialministeren har iværksat nogle forkølede tiltag som f.eks. en telefonlinje unge anbragte skulle kunne ringe til, hvilket er virkningsløs, når der er strenge regler for både internet-adgang og telefonbesiddelse for anbragte unge. Reelt er socialministerens arbejde uden virkning.

Når myndighederne på denne måde svigter med deres indsats, så er der kun frivillige grupper og medierne tilbage til at varetage anbragte unges interesser. Botilbuddet Startskuddet må derfor tåle Operation X. Mister de unge først mediernes mulige hjælp, så er de for alvor ilde stedt.

Kilde:
Operation X iklædt skæg, blå briller og falsk identitet (Sjællandske Nyheder)

Vi har på denne blog bemærket at journalister fra Danmarks Radio og TV2 overvåger kommentarer og vi har også set artikler og udsendelser om nogle af de steder vi har skrevet om kun måneder efter at vi har bragt blog-indlæg og der er kommet kommentarer fra tidligere anbragte. Med andre ord: Formålet med denne blog har været en succes. Steder er blevet lukket og personer er blevet fyret til gavn for anbragte børn.

Vi vil fortsætte vores arbejde da vi ikke mener at landets love beskytter anbragte børn godt nok med stor glæde baseret på allerede opnående resultater.

Hvis du har været anbragt på en af de bosteder som Botilbuddet Startskuddet driver, vil vi gerne høre fra Dig.

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Døgninstitution

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s