Sorø Gymnastikefterskole

Nedenstående indlæg blev bragt på bloggen “Embedsværket”. Vi har valgt at omskrive det lidt.

I oktober 2012 kunne man læse at 7 elever havde forladt skolen på grund af mistanke om hashrygning. Det må stå klart at alene et postulat om at en elev kunne have røget og der nedlægges krav om urintest, så er der kun en vej for en elev med rygrad, stolthed og ære. Det er at gå selv. For kravet om urintest er et mistillidsvotum sin i en sådan grad at fortsat skolegang på stedet ikke er muligt selvom beskyldningen skulle være åbenbart grundløs.

Urintests er ikke udbredte på arbejdspladser og med god grund. På 9 ud af 10 arbejdspladser taler man om problemerne. Hvis en medarbejder træder ved siden af, så er det blevet normal praksis og god HR-skik at tilbyde medarbejderne hjælp i form af afvænningsprogrammer og psykologbehandling.

Men selvfølgelig er en efterskole ikke en arbejdsplads for eleverne. Eleverne er bare varer på hylden. De er omsætning. De kan som fordærvede eller beskadiget dåsekonserves smides ud. Det ville have klædt Sorø Gymnastikefterskole at have taget dialogen i stedet for kold og kynisk at bede om tests hvilket er ensbetydende med nederlag for dem som havde røget hash og en fornærmelse imod dem som ikke havde gjort det.

Men vi forstår skolernes konstante søgen efter profit i en tid hvor at elevtallet er faldende. Vi ville ikke have bragt dette blog-indlæg hvis det ikke var fordi at efterskolerne i disse år aktivt søger elever med sociale problemer som et lavprisalternativ til plejefamilier og opholdssteder. Når man søger denne målgruppe får man også misbrug ind på skolen og så følger der en forpligtelse til at sikre metoder til at fastholde dem selv om elevernes værdier er andre end den er hos de elevgrupper efterskolerne traditionelt har søgt.

Vi vil gerne vide mere om hændelserne på skolen. Har du gået på Sorø Gymnastikefterskole, så skriv en kommentar til denne blog – gerne anonymt, hvis det foretrækkes.

Kilde:
Elever bortvist på grund af hash (Sjællandske Nyheder)

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Efterskole

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s