Hvor mange roller må en psykolog have

I forbindelse med indlæg om Nebs Møllegård har vi afdækket af en psykolog tilknyttet stedet også udarbejder materiale der kan få indflydelse på hvor at et barn skal anbringes. Mistanken om at et barn får nogle diagnoser der kunne placere selvsamme barn på Nebs Møllegård ligger lige for.

På en hjemmeside om en sag fra Helsingør (Ikke den med det gemte barn) skrives der:

Så sidder der også en grisk psykolog Hans Kornerup, som er leder af en døgninstitution. Nebs Møllegård. Og han er også leder af SIR-gruppen af psykologer i skandinavien. Han sidder så med den ene hånd og tvangsanbringer børn. Og med den anden modtager han 930.000 kr pr anbragt barn pr år. Han tjener penge 4 gange på de stakkels børn. Han laver også psykoligiske test ca 100.000 kr pr stk. den dyreste han har lavet kostede 236.000 kr så der er mange penge i det her. han tjener naturligvis også penge ved at sidde i børne unge udvalg i hele Frederikeborgs Amt.

Og ser man ud over Danmark så sker det at man ser psykologer producere materiale som sikrer deres anden arbejdsgiver – et opholdssted eller et behandlingshjem – en ordre.

Det skete således i den meget omtalte Brønderslev sag. Børnene var efter tvangsfjernelsen samlet trygt hos en plejefamilie, men en psykologs rapport anbragte den ene bror på et opholdssted efter anbefaling fra en psykolog, der var ansat på timebasis af selvsamme opholdssted.

Vi må anklage dette system. Det er for indspist og risikoen for at der laves konklusioner baseret på ønsker om økonomi snarere end børnenes behov er for stor.

Kilder:

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Artikel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s