Pseudu-opholdssted eller pseudo-efterskole

Opholdsstedet Boserup lukkede efter kritik af at de ikke indberettede alle episoder af magtanvendelse kombineret med at en række kommuner er begyndt at evaluere de enkelte anbringelsessteder med faldende antal anbringelser til følge.

Nu genopstår stedet som en efterskole med næsten sammen målgruppe.

Det ændrer på tilsynsforpligtelserne. Der er ikke samme grad af tilsyn på en efterskole og således står det frit for opholdssteder at kalde sig noget andet såfremt at de har en intern skole og dermed undgå eventuelle skærpede tilsyn. Vel at mærke hvis Folketinget nogensinde producerer noget som helst andet end hensigtserklæringer.

Da vi drøftede denne trend indenfor området med vores udenlandske samarbejdspartnere, så sagde nogle af dem at det er en “Missouri-løsning”. I Missouri er der ingen tilsyn med kostskoler som registrerer dem selv om religiøse kostskoler. De må sågar slå eleverne og spærre dem inde med magt, hvis de blot gør det i Guds navn.

Vi mener at der skal være et stramt tilsyn med de steder som det offentlige anbringer børn og det uanset om opholdsstedet kaldes en aflastning-/pleje-familie, et opholdssted, et behandlingshjem eller en efterskole. Unge mennesker begår selvmord på efterskoler, de udsættes for livsfarlige situationer når lærere går over gevind i forsøget på at presse eleverne ud over deres grænser – ja, de dør sågar.

Tilsyn er nødvendige og tidens trend med navneændringer skal ses som et hul i lovgivningen der skal stoppes. Det kan kun gå for langsomt.

Kilder:

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Artikel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s