Opholdsstedet Solsikken i Haderslev

En artikel fra 2010 nævner en episode hvor at en pige på 16 år blev dømt for vold. Vi kender ikke baggrunden for at håndteringen af en situation ender med en voldsdom. Hos den anbringende kommune må det medføre en undersøgelse af hvorfor at pigen blev sendt til et sted hvor at pædagogikken viste sig at være et fejl match i forhold til pigens behov.

Hvis du har været anbragt på det pågældende sted, vil vi gerne høre om hvordan det er at leve på dette opholdssted.

I dette link er der en række spørgsmål, som kunne fungere som inspiration for Din beretning.

Kilde:
16-årig pige slog og sparkede institutions-pædagoger (Jydske Vestkysten)

Reklamer

3 kommentarer

Filed under Døgninstitution

3 responses to “Opholdsstedet Solsikken i Haderslev

 1. Unknown - eller.

  Det er et ubehageligt sted. De brugte unødvendige magt-anvendelser (dvs. lagde en ung ned og låste dem til vi ‘faldte’ ned) samt de lod unge lave selvskade uden at gøre noget før det virkelig endte galt. I min tid var der 2 unge piger der klippede sig skallet, samt skar i sig selv ret ofte. Pædagogerne vidste det godt, men trådte først til når den unge skulle på sygehuset for at blive syet sammen.
  Vi havde ingen internet, vi måtte kun ha’ vores mobiler 1 time om dagen HVIS vi kom hjem til tiden samt fulgte reglerne. Vi måtte så låne deres telefon 15 min. efter egen betaling. Vi havde en kanal som skulle sættes på fra vagt rummet – så alle skulle blive enige om hvad vi ville se på værelset.
  Der var lås på køleskabet og der var mad 3 gange om dagen, kl 8 – 12 – 18 NOGLE gange frugt eller knækbrød hvis vi virkelig brokkede os.
  der var ingen samvær med andre end dem vi boede sammen med. Vi gik i klasse sammen, nede i en kælder på christiansfeld skole, vi havde pauser på tidspunkter hvor resten af skolen havde time, så der ikke var nogle mulighed for at møde andre unge. Hvis vores lærer underrettede kommune eller lign, blev de skældt ud eller hvad man skal sige, for det var ikke den aftale de havde lavet.
  Der var kun en uddannet pædagog, det var Bente Haugsted som var leder, og Jørgen som der var ansat som pedel. Resten havde ingen uddannelse inden for det område. – ikke fordi de ikke kan udføre det arbejde fordi 80% af tiden sad de og læste eller skrev journaler og sad på kontoret. Kun få ansatte brugte faktisk tid sammen med os.
  Min mening er at det faktisk er godt stedet er lukket, ville ikke ønske for nogle unge at de skulle anbringes der.

 2. CM

  Jeg har tidligere boet på opholdsstedet “Solsikken” i Christiansfeld! Ganske frygtelig oplevelse.

  Jeg kan 100% relaterer til tidligere anmeldelse fra en bruger her på! Er meget enig stedet burde lukkes – Bente sidder kun og tjener på at behandle og fratage de unge så mange rettigheder som muligt – penge hun kan bruge på sig selv!!! Dem der er anbragt der bliver mere ødelagt end da de kom. Men måske man kunne tjene 10kr på at vaske og gøre hendes bil rent? Gudskelov kom jeg væk derfra efter blot små 8 mdr i helvede, 8 mdr der gjorde mig mere syg end da jeg kom! Men det lykkedes mig at komme ud og vinde kampen over hende! Og dette er 7-8 år siden.

 3. L

  Pisse godt det i skriver… har os været der…. Lars Schmidt bosak

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s