Vedr. fremtid placering af tilsyn med anbragte børn

Man kan læse at Vejle Amt som havde tilsynet med Elverkær ikke kunne gennemføre det i 3 år på grund af manglende samarbejdsvilje hos ledelsen af opholdsstedet. Alligevel lukkede man ikke stedet og kommunerne blev ved med at placere børn der.

Skanderborg kommune kunne godt gennemføre tilsynene, men de havde ikke know-how til at vide hvad de skulle se efter.

Hvad vil vi have? Pest eller kolera?

Hvad er bedst? Intet tilsyn eller manglende faglighed i tilsynene?

Faktum er at kommunerne er fuldstændig ligeglad med tilsynene. Havde de været det mindste bekymret over at tilsynsmyndigheden i Amternes tid ikke kunne arbejde, havde de ikke sendt børn til Elverkær, men kommunerne var ligeglad, for kommunerne er helt ude af stand til at samarbejde med andre forvaltninger.

De kører deres eget løb og plejer lokale interesser.

  • Derfor fjernede man også skatteligningen fra kommunerne så ikke manglende skattekontrol skulle gå hen og blive et konkurrenceparameter.
  • Derfor er ungdomssanktionen en fiasko.
  • Derfor blev unge mennesker ved med at bo på sikrede institutioner efter at de havde fået dom indtil at staten fandt på at indføre dagbøder.
  • Derfor har nogle kommuner lavet deres egen lille hospice for at undgå dagsbøder fra regioenrne hvor at ældre langtidssyge men ikke nødvendigvis terminale patienter kan få lov til at synge hen på en 8 personers stue istedet for at blive på hospitalerne.

Flytter man tilsynet til stat eller regioner, så er vi tilbage til problemet som det var før 2007. Kommunerne vil anbringe og glemme børnene.

Hvordan skal vi så komme videre? Løsningen ligger hos borgerne. De skal se på hvad de betaler til. De skal være der når opholdssteder og plejefamilier køber nye biler eller tager på ferie til eksotiske destinationer som i disse tider med stram økonomi må være uden for landets grænser. Nærrige borgere som vil have mest muligt ud af deres skattepenge er børnenes eneste sikkerhedsnet.

Vi må bede om Janteloven her – først og fremmest af hensyn til børnene.

Kilde:
Sex-sigtet så frem til samarbejde med Skanderborg (Link til Lokalavisen Skanderborg)

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Artikel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s