Rebilds såkaldte oprydning

D. 1 januar 2011 ansatte man i Rebild kommune to nye chefer. Faktum var at en stærk fagforeningskultur og ladne politikkeres manglende interesse for det sociale område havde fået forvaltningen til at flyde og de enkelte sagsbehandlere var små konger i deres eget kongerige, hvor at de fjernede børn fra øst og vest uden struktur så kommunens økonomi kort sagt var i ruiner.

Dette skulle de to chefer så rette op på. Når en ledelse sætter ind på det markante måde, så ved alle der har med fagområdet organisation at gøre at det vil blive skidt før at det bliver godt. Det eneste som kan bære et sådant projekt igennem er ledelsens ubetingede tillid. Den mindste slingren fra topledelsen og projektet vil ikke bare falde til jorden – hele organisationen vil stå værre end hvis projektet ikke var sat igang. Anarki vil brede sig og topledelsen vil miste kontrollen helt til medarbejderne.

Dette er hvad Rebild har valgt at gøre. I lyset af Rebild skandalen har topledelsen – de folkevalgte politikkere valgt at overlade kontrollen til de menige medarbejdere som nu kan udfylde deres rolle som medarbejder helt på egne præmisser.

Vi savner i denne sag at politikkerne tager ansvar og går. Det sender intet signal at fyre tilfældige medarbejdere der har været kort tid i jobbet. Det sender et signal om at man faktisk ikke interesserer sig for hvad der sker, men en gang imellem bare vil fyre lidt hist og pist så pressen kan få lidt offerblod.

Det sociale område i Rebild krævede stærke chefer der var parate til at træffe upopulære beslutninger. Det fik de, men man ønskede fra politisk hold ikke at opnå det man havde sat i gang, idet at det altid er svært at se mangeårige medarbejdere i øjnene når de bliver fyret selvom det måtte være på grund af inkompetance.

Det eneste måde de kan komme videre i Rebild kommune er nu ved at ansætte nikkedukker headhuntet fra forvaltningen, så medarbejderne frem over kan nyde deres kaffe i fred. Det er synd.

Kilde:
Byråd konfirmerede fyringer (Link til Nordjyske Tidende)

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Artikel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s