Socialdirektøren i Århus har en dårlig sag.

Socialdirektør Erik Kaastrup-Hansen virker overrasket over de tal som er kommet i en rapport om Solhavens økonomi. Den forbavselse som kommer til udtryk må være et spil for galleriet.

Det har nemlig aldrig været sværere at være leverandør til det offentlige. Utallige erklæringer omkring gæld til det offentlige og de sidste mange års regnskaber er standard hvis private aktører skal levere blot en enkelt kuglepen til kommunerne.

Men på anbringelsesområdet er der frit spil. De kommuner som huser plejefamilier og opholdssteder har ingen interesse i at gribe ind. En god økonomi er garanti for mange lokale arbejdspladser. Kommunerne hvor at børnene bliver sendt til undskylder sig med at de kun skal godkende budgetter, men ikke analysere regnskaberne. Det er den tyndeste undskyldning der overhovedet kan gives. Budgetter og årsresultater hænger sammen. Man kan ikke få nogen som helst ide om hvordan at budgettet for næste år skal se ud uden at kende opnåede resultater. At godkende et budget uden en regnskabsanalyse er som at stikke en fugtig finger ud af vinduet for at kunne konkludere på disse.

DR’s udsendelse antydede at Vesthimmerlands kommune har holdt igen på grund af risikoen for at over 200 arbejdspladser kunne komme i spil. Det ville ikke være unormalt. I mange lande ser man at store virksomheder lokaliseret i områder med arbejdsløshed får frie hænder, så de kan skabe flere arbejdspladser.

Faktisk var netop risikoen for at en lokal skattemyndighed kunne være tilbageholdende i forhold til en stor lokal arbejdsplads årsagen til at skatteligningen blev flyttet til statslig regi.

Udsendelsen viser klart at der skal til anbringelsesreform til. Først og fremmest er der fejl i over 50 procent af sagerne jvf. ankestyrelsen og tilsyn er et fænomen i Sibirien.

Der skal et stærkt statslig tilsyn til, hvor at de medarbejdere som er i marken, kan bakkes op af revisorer derhjemme.

Spørgsmålet er om socialministeren er parat til det. Vi ved det ikke, men vil forsøge at holde et pres på hende. De forskellige socialdirektører kunne anvende socialministerens tøven til selv at sætte hårdt ind med revision og flere tilsynsbesøg.

Vi skylder de anbragte børn at tingene bliver bedre.

Kilde:
Opholdssted bruger millioner på biler og cheflønninger (Danmarks Radio, 22. april 2012)

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Døgninstitution

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s