Egebækskolen, Nærum

Alt imens at pædagogerne på en døgninstitution i Nærum troede at to drenge lå i deres seng og sov, sneg de sig ud i byen og bragte byen i evig frygt for at blive ofre for ildspåsættelser.

Et er at man antager at børn med problemer sover i deres senge. Noget andet er at sikre sig det. Det betyder en del da der er børn der er psykisk dårlige og det har været eksempler på at større børn har begået overgreb mod mindre børn.

Der må være en form for overvågning der sikrer imod sådanne hændelser.

Selvfølgelig kan institutionen postulere at hændelserne skyldes de nedskæringer som den var ud for kort forinden hvor at pludselige budgetnedskæringer betød at enkelte ansatte blev fyret i panik på en parkeringsplads foran deres arbejde efterhånden som de mødte ind om morgenen. Spørgsmålet er om de ansvarlige politikere skulle have taget skridtet fuldt ud og have taget hele driften op til revision.

Situationen var ikke acceptabel for byens borgere, men bestemt heller ikke acceptabel for de anbragte børn.

Har du været anbragt på en af Egebækskolens to afdelinger – Birkehuset og Lærkehuset, vil vi derfor gerne høre fra Dig.

I dette link er der en række spørgsmål, som kunne fungere som inspiration for Din beretning.

Kilder:

Reklamer

2 kommentarer

Filed under Døgninstitution

2 responses to “Egebækskolen, Nærum

  1. JP

    Egebækskolen er et yderst kritisabelt sted, en pengemaskine der alt andet varetager børn og forældres tarv. Man undres over at der skal lig på bordet, inden anden myndighed griber ind?

  2. L

    Det er jeg fuldstændig enig i, har haft en dreng boende der og trods flere udmeldinger om at det ikke fungerede for ham (det er en behandlingsinstitution) så fortsatte kommunen med at betale i størrelsesordenen af ca 90.000 kr om md for hans ophold der. Selvom han knapt var der. Derudover fik de dårligt noget at spise. Og opgaven der lød på at hjælpe ham, kunne de overhovedet ikke leve op til. Mindre bekymringer og aflastning i hjemmet var hvad de snakkede om. Men jeg var mere bekymret for de anede ikke hvor han var og ringede til mig og spurgte om jeg vidste det. Det var om vinteren, i kulde og sne. Selv de ansatte vidste at det var helt galt med struktureringen på stedet. Jeg blev faktisk flere gange opfordret til at gå i medierne med det. Men på daværende tidspunkt havde jeg rigeligt med en nyfødt, 2 andre børn og min store søn som følte han ikke hørte til nogen steder. Jeg tog ham hjem igen og stedet fortsatte med at få penge for en opgave de ikke udførte. Skal lige siges at det er Helsingør Kommune der betalte for dette. De er så inkompetente og de fleste sagsbehandlere der er barnløse og født med en guldske i munden. Har aldrig mødt modgang i livet eller ved noget som helst om hvad det betyder at have et barn der er født med et handicap som begrænser deres hverdag. Nej, mon ikke det er moderen der fejler og er uegnet. Ja meget bliver man stemplet som pga usynlige handicap. Mange ansatte både i kommunen og på sådane opholdssteder burde aldrig have noget med failier og børn at gøre.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s