Kommunal dialog i Næstved kommune

Næstved kommune stod frem i medierne med det udsagn at 11-årige Amy Rebecca Steen skulle placeres i dialog med hende. Hun har boet hos en plejefamilie i et år og var faldet rigtig godt til.

Dialogen blev så udmøntet i praksis ved at de sædvanlige muskelpædagoger suppleret med politi mødte frem igår og fjernede hende med magt. Det stakkels barn skreg i desperation.

Hvad er det så for et sted man anbringer Amy?

Ja, det er en institution som hedder Den Matrikelløse Døgninstitution. Den er mest kendt i offentligheden for at de ansatte drak alkohol i arbejdstiden

Det er en institution hvor at man isolerer de unge. En anden pige blev isoleret på et hotel i Fakse. Her blev hun så desperat at hun angreb en af de pædagoger, der gik sammen med hende. En desperat handling der må ses i det lys at den praksis man har med at isolere unge i sommerhuse og hoteller sætter de unge i en meget sårbar situation hvor at de nemt kunne føle sig truet. Hvem husker måske ikke episoden på Læsø hvor at en mandlig pædagog tog sig seksuelle friheder overfor en pige på kun 15 år? De unge ved godt at de ikke er noget værd i den henseende, hvilket blev slået fast med syvtommersøm, da pædagogen fra episoden på Læsø slap med betinget fængsel.

Næstved kommunes behandling i denne sag fortjener kun at blive fordømt. Det er en skamplet, som borgerne i Næstved må kræve en redegørelse for. Hvad ligner det at fjerne en sårbar pige fra et tilbud som hun var glad for og som kunne klare hendes behov hvis det blev suppleret et par steder og formentlig ville være et langt billigere tilbud for samfundet?

Hvad med børnesamtale? En pige der skrigende fjernes kan ikke have fået megen samtale som ville sætte hende i stand til at forstå hvorfor at hun skal kastes ud i en skærsild med fordrukne voksne og voldelige børn.

Vi vil holde fokus på denne sag. Vi vil søge udsagn fra tidligere anbragte, så befolkningen kan forstå hvordan at det er at bo på den matrikelløse døgninstitution og forhåbentlig fremtvinge ændringer.

For Amy kan vi ikke love meget lindring. Hun blev ydmyget igår. En ydmygelse som hun vil få meget svært ved at komme sig over nogensinde. Dem der skulle hjælpe hende svigtede hende på den mest grusomme og fornedrende måde.

Kort sagt: Danmark anno 2012!

Kilder:

Reklamer

1 kommentar

Filed under Artikel

One response to “Kommunal dialog i Næstved kommune

  1. This is an outrage. The mayor of Næstved needs to step down.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s