Skelletterne myldrer ud af skabene

Selv om denne blog har haft fokus på at afdække forhold på landets opholdssteder må man ikke glemme at langt størstedelen af de anbragte børn placeres hos pleje- og aflastningsfamilier.

Hvor at der i teorien findes regler for hvad der skal til for at etablere et opholdssted og LOS har lavet et såkaldt frivilligt akkrediteringssystem med hjemmeopfundne kvalitetskrav, så er gruppen af plejefamilier og aflastningsfamilier helt uden regulering. Man tester således ikke kommende plejefamilier med en forældreevne undersøgelse hvilket burde være et minimumskrav.

Plejefamilier får sjælden den uddannelse de skulle have. En undersøgelse som er lavet indenfor det sidste år viste at det kun var 25 procent som fik en basal uddannelse.

Selv om der er succeshistorier ind imellem, så når enkelte af de tilfælde hvor at det går galt medierne fra tid til anden. Den seneste sag er således fra Vigsnæs. Her fandt retten i Nykøbing at nogle børn i årene fra 2006 til 2009 var blevet udsat for vold. Dette takserede retten til seks måneders fængsel.

Da der ikke findes et landsdækkende register over plejefamilier, kan vi kun opfodre til at man holder særlig øje med plejefamilier i nabo-laget så den slags overgreb ikke gentager sig. Vi taler om udsatte børn, der jvf. det offentlige allerede har oplevet svigt i deres liv. De fortjener bedre end at blive flyttet fra asken over i ilden.

Kilde:
Plejeforældre dømt for vold (Folketidende.dk, 28. Februar 2012)

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Artikel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s