Dansk Folkeparti buldrer men er det tom snak?

På Dansk Folkepartis hjemmeside kan man se en pressemeddelelse, hvor at de kræver at der bliver grebet ind imod de forhold som er blevet dokumenteret af Danmarks Radio. Forhold som Dansk Folkeparti har været klar over eksistensen af i snart 7 år idet at en af deres medlemmer allerede i 2006 forsøgte at få folketingets paragraf 71 udvalg til at besøge stedet og interviewe de anbragte uden voksne ansatte tilstede. Et besøg som gik i vasken på baggrund af modstand fra Solhaven’s ledelse. Tilbage i 2006 var der ikke tilstrækkelig støtte til Dansk Folkepartis Tina Petersen så man stod i den situation af nok havde folketinget en paragraf 71 udvalg der i princippet skulle kunne besøge hvilken som helst institution indenfor kongeriget Danmarks grænser, men Farsø stod som en autonom enklave der var udenfor kontrol landets højeste instans indenfor dette område.

Nu vil man så en hel masse jf. pressemeddelelsen. Faktum er at sporene skræmmer for det er ikke Folketinget som har stået for nogle som helst initiativer der har betydet en forbedring af de anbragte børns vilkår de sidste 10 år.

Det er modige naboer som vi så det nede i Næstved da man lukkede Atlantis ned. Det er snak på sociale netværk og whistleblower-blogs der opsnappes af journalister. Det er enkelte psykologer som går videre med deres viden og dermed bryder tavshedens lov, der er så fremherskende på dette område.

Man kan på nettet finde kritik af at Danmarks Radio har kastet sig over Solhaven. Man kritiserer manglende research og påpeger at det jf. Solhaven’s virkelighedsopfattelsen er de unge som der ikke har indpasset sig tilstrækkelig til det strenge regime, man har valgt på stedet. Vi må så spørge tilbage. Hvem har visiteret de unge til netop Solhaven? Hvem har besluttet at netop disse problembørn skulle bidrage til Solhaven’s opsætning på 142 millioner?

Det er en kommunal opgave. Man må spørge sig selv om hvorvidt at de er opgaven voksen, når der sker sammenbrud i 25 procent af anbringelserne allerede indenfor det første år. Måske skulle nogle andre tage over.

Det er folketingets opgave at lave lovgivning, som skal sikre minimale rettigheder til de anbragte unge så forholdene i det mindste lever op til Børnekonventionens bestemmelser. Set i det lys er Dansk Folkepartis udmelding positiv, men det vil så kræve at der er tale om mere end tomme ord.

Dansk Folkeparti:
Vi vil nu holde Jer på Jeres ord. Ansvarlighed skal rumme mere end blot at udgive pressemeddelelser. Vi vil følge med i medierne og se om der kommer lovgivningsinitiativer der sikrer anbragte unge fri kommunikation med omverdenen og minimere brugen af vold imod de anbragte.

Som sagt: Vi holder øje med Jer!

Kilde:
DF kræver at socialministeren sætter en stopper for voldspædagogik på døgninstitutionen Solhaven pressemeddelse fra Dansk Folkeparti

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Artikel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s