Hvem samler op

Det er en kendt sag at rigtig mange anbringelser ender i sammenbrud. SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd har offentliggjort en undersøgelse på deres hjemmeside, hvor at omkring en fjerdedel af anbringelserne ender i sammenbrud. Overskrifter som “Børn flygter fra anbringelser” ses også i dagspressen.

Hvad sker der med de børn? Hvem samler dem op?

Når man ser udsendelser som DR’s “Kæft, trit og flere knus” så ser man en meget udbredt pædagogik på danske døgninstitutioner. En hurtig søgning på Facebook afslører da også grupper fra en del døgninstitutioner hvor at medlemmerne år efter anbringelsen kæmper med Posttraumatisk belastningsreaktion som om at de havde været udstationeret i en krigzone.

Meget tyder på at den evaluering som socialforvaltningerne skulle foretage evt. med hjælp fra psykiatriske hospitaler i form af udredning af børnene ikke foretages. Måske ignoreres konklusionerne da der har været eksempler på at lokale skolepsykologer har været uenige med de konklusioner som hospitalerne er kommet med. Måske sker der en omskrivning af lokale kommunale konsulenter. Præcis hvad som går galt må undersøges. Faktum er at børn fejlplaceres. Deres liv i det offentliges varetægt bliver til et nomadeliv.

Ikke alt for sjældent ender det ud med at en anbringelse som barn bliver lig med ophold i kriminalforsorgens varetægt som voksen.

Det må kunne gøres bedre og her må loven ændres så familierne og især børnene i højere grad kan fatte lid til at deres foretages udredning af børnene i hovedparten af sagerne og at de konklusioner som hospitalerne kommer frem til i højere grad tages til efterretning frem for at fortolke dem, så de kommer til at passe til de tilbud kommunen på det givne tidspunkt måtte have ressourcer til.

Kort sagt: Enhver anbringelse må evalueres, så fejl ikke gentages og tabes nogle børn på gulvet må de samles op og tilbydes behandling for de skader de måtte have pådraget sig under anbringelsen.

Kilder:

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Artikel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s