Opholdsstedet Nordlien / Hjorthøjgaard

Opholdsstedet Nordlinen blev omtalt i TV2 programmet Operation X. Efterfølgende fandt kommunen det formålstjenligt at undersøge stedet. Om det bliver en grundig undersøgelse eller blot en for at medierne skal få opfattelsen af at der sker noget i sagen, vil kun fremtiden vise.

De anbragte unge skulle jvf. en tilsynsrapport have udtrykt deres tilfredshed med stedet. Det kunne være ønskeligt at vide hvad anbragte på dette sted mener når de ikke interviewes tæt på ansatte, som med deres fysiske tilstedeværelse kunne virke truende på de anbragte.

Hvis du har været anbragt på det pågældende sted, vil vi gerne høre om hvordan det er at leve på dette opholdssted, der har en form branchen lidt specielt miljø.

I dette link er der en række spørgsmål, som kunne fungere som inspiration for Din beretning.

Kilde:
Hjørring undersøger botilbud nærmere (TV2 Nord)

Reklamer

6 kommentarer

Filed under Døgninstitution

6 responses to “Opholdsstedet Nordlien / Hjorthøjgaard

 1. S

  Jeg undrer mig over hvem der står bag denne blog? Kan jeg få et navn, email eller lign.?

  • Ja, det kan du godt. Jeg er en frivillig sagsbehandler i organisationen Domestic prisoners of conscience. Vi kæmper for at mennesker der betegnes som utilpassede får hjælp frem for straf.

   Vi arbejder kun på internettet og mødes af etiske grunde aldrig personligt med de unge vi kommunikerer med. Vi arbejder på at få ændre lovgivning og får at få forbedret tilsynet med anbragte unge.

   Vi samarbejder med en række andre organisationer på Internettet i Danmark og udlandet som deler vores menneskesyn. En af de nyeste tiltag vi er deltager i er bloggen Vidnetsbyrd fra det mørke asyl, hvor at beretninger som er givet til os via denne blog og andre vil blive publiseret.

   Jeg håber at dette giver svar på dine spørgsmål ellers er du velkommen til at stille yderligere.

   Med venlig hilsen
   Tormod Fransen

 2. andreass@sol.dk

  Der er kun ros tilovers for det sted. Du tager bare fat i alle de unge!

 3. carsten jensen

  Hej “Tormod Fransen”. Hvordan kan det være du bruger et navn der ikke tilhører dig? Er du ude på at skade stedet. Har du “ondt” et sted.

  • Navnet tilhører mig skam udemærket. Du kan selv komme til Huber Heights, hvor at jeg bor imens at jeg er udstationeret og se.

   Jeg er ikke ude på at skade dette sted specifikt. Da vi blev kontaktet af HEAL-online på foranledning af en Dansk menneskerettighedsorganisation, så analyserede vi situationen for at se om problemet kunne gribes an på en anden måde.

   Det kan det ikke. Danmark har et problem med de børn som er anbragt udenfor deres hjem. Der er ikke et fungerende hensyn. Der er ikke analyse på om metoderne der bruges giver positive resultater. Alt for mange unge der har været i systemet ender i fængsel eller på gaden.

   Rapporter fra de involverede instanser peger på at der er brug for forbedringer, men reformerne lader vente på sig. Derfor er vi her. Finder vi noget, bliver medierne adviseret. Skulle det offentlige få etableret et fungerende tilsyn, så vil vi finde andre områder at fokusere på.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s