Sygdom kontra vanrøgt – et mirakel i Bilka

Da Mette Grentoft var i Bilka med sin datter på 12 år, der i årevis havde været under behandling i hospitalsvæsenet reddede hun sig måske fra en retssag og tvangsfjernelse.

På det tidspunkt var hun under mistanke for vanrøgt. En stigmatiserende mistanke i et samfund hvor at politikerne har været fremme i medierne med krav om at børn der mishandles skal fjernes straks uden at man skal vente på domstolene. Ikke engang almindelige krav til bevisførelse skal honoreres hvis det står til dem.

Set i dette lys var situationen meget alvorlig for Mette Grentoft.

Den dag skete der et mirakel i Bilka. En ukendt person kunne med det samme set hvilken sygdom hendes datter havde. En genetisk sygdom som slet intet havde med Mette Grentofts forældreevner at gøre. Diagnosen blev efterfølgende bekræftet af hospitalet og nu er datteren i den korrekte behandling.

Men det ændrer ikke ved at man skal være meget påpasselig med det samme at etablere en lynchstemning og sætte et kommunalt udrykningsteam sammen når man ser et barn der har fået hjerneskade. Der kan være andre årsager og hvad nytter det at man har skilt en familie ad og i nogle tilfælde direkte fængslet forældrene, hvis årsagen viser sig at være noget som en simpel kunde i et supermarkedet kan se med et halvt øje?

Det er en om’mer.

Kilde:
Sjælden sygdom blev afsløret i Bilka (af Thomas Foght og Lise B. Hornung, Jyllandsposten, 24. januar 2012)

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Artikel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s