Frifindelse: “De unge mødre” og ruskevold

En medvirkende i ‘De unge Mødre’ er blevet renset for de anklager om ruskevold, hun blev anklaget for.

Umiddelbart er det en glædelig nyhed, hvis sagen ikke havde haft så massive konsekvenser for den unge mor.

6 1/2 måneds fængsel blev det til. Børnene blev tvangsfjernet og selv om retslægerådet har skrevet at der intet belæg var for anklagen fra starten af, så lur mig ikke hvis kommunen bliver ved med at holde på børnene, “så de ikke lider under at miste tilknytningen til plejefamilien”.

Hvad er så egentlig årsagen til hjerneskaden? Den unge mor mente at der måtte være tale om en genetisk sygdom, der åbenbart havde været repræsenteret i familien. En anden årsag som retslægerådet af politiske årsager aldrig ville bekræfte kunne være vaccinationsskader. Det er et grimt ord at tage i sin mund al den stund at man ved hvor mange arbejdspladser der kunne komme i spil, hvis det kom frem at der var bivirkninger med den sundhedspolitik vi fører i dag. Alligevel må man erkende at den slags forekommer og hvor grufuld det måtte være at acceptere dette, så må man tænke på hvad alternativet ville være. For ikke så mange årtier siden, døde mange små børn på grund af sygdomme, som vi i dag kan vaccinere børn imod. Lavere børnedødelighed har en pris, men spørgsmålet er om prisen må betales omend at hvert eneste tilfælde hvor at det er gået galt er en tragedie for de familier der involveres.

Men den slags politiske betragtninger er en luksus for den unge mor. Hun skal nu bevise sine evner som mor mere end 4 gange så godt som alle andre mødre i landet på trods af at hun ikke er skyld i barnets skader. Det vil ikke være utænkeligt at hun skal på døgninstitution med sine børn før at de kan blive givet tilbage. Døgninstitutioner der ofte drives med et halv-religiøse islæt og med værdier som almindelige familier ville finde absurde. Hendes børn vil være registeret i systemet og når de en dag bliver voksne og vil stifte familie, så vil første besøg hos en læge skabe en email, der bliver sendt til kommunen hvor at den vil starte den klokke nede på socialkontoret som indikerer at der er kunder i butikken.

Kort sagt: 140.000 kroner i erstatning ville kun være en fattig trøst. Hun skal starte helt forfra på at etablere en familie og for hendes børn vil denne sag blive katastrofal idet at deres navne nu er i systemet og måtte de i fremtiden nogen sinde have lyst til at stifte familie, er de faktisk tvunget til at forlade landet for at få et liv i fred og idyl uden systemets øjne konstant hvilende i nakken.

Det er en bittersød nyhed, der er at læse i landets aviser i dag.

Kilde:
Ung mor renset for mistanke om babyvold (af Linette K. Jespersen, Ekstra-Bladet, 25. januar 2012)

Reklamer

1 kommentar

Filed under Artikel

One response to “Frifindelse: “De unge mødre” og ruskevold

  1. Pingback: Den nye DUM tråd.. Lad os nu bevare den :) - Side 504

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s