Skole- og behandlingshjemmet Orøstrand

I 2010 blev denne institution genstand for en opstand. Et tilfældigt kast som ramte en af de unge udviklede sig og snart blev institutionen raseret. Tilkaldte politienheder oplevede også skader på deres materiel.

Om der har været flere af den slags episoder eller om det var den første som nåede medierne, ved vi ikke på nuværende tidspunkt. At tænke sig at bo et sådan sted når man ikke engang er voksen er svært at forestille sig. Hvis du har boet på dette behandlingshjem kunne vi godt tænke os at høre om hvordan at det var.

I dette link er der en række spørgsmål, som kunne fungere som inspiration for Din beretning.

Kilder:

Reklamer

5 kommentarer

Filed under Døgninstitution

5 responses to “Skole- og behandlingshjemmet Orøstrand

 1. t

  jeg vil rigtigt gerne snakke eller skrive om orøstrand for det har ødelagt mit liv at være tilbragt der

  • t

   men forstår ikke lige konceptet her inde 🙂

   • Du kan skrive din historie og vælge at poste den som en kommentar. Vi fjerner detaljer der kan hjælpe med til at identificere dig. Der er også en mulighed for at skrive en mail til Tormod på tormod.fransen@facebook.com. Personligt fremmøde er ikke en option, da jeg p.t. arbejder i udlandet og vi har sæt etiske spilleregler i vores organisation som er nødvendig i en tid hvor at en del anbragte børn har for mange oplevelser med voksne der har overskredet deres grænser i en sådan grad at vi ikke vil risikere ved en fejl at bidrage til deres traumer.

    Vi ønsker med denne blog som arbejdsredskab at få de anbragte børns historier frem. I bunden af denne blog kan du læse andre tidligere anbragtes beretninger fra ind- og udland. Der har i for lang tid hersket en tavshedens lov på dette område. Den tid skal være forbi og vi håber at mennesker som dig kan finde modet til at skrive hvad I har set. Men gør det i et tempo som ikke trækker for store veksler for det kan gøre ondt at ribbe op i fortiden. Konsulter eventuelt organisationer som Baglandet (link findes på siden) undervejs i processen.

 2. Christoffer

  Det var dog en unuanceret og amatøristisk måde at beskrive en konflikt du ikke aner en flyvende pind om! “Et tilfældigt kast som ramte en af de unge udviklede sig og snart blev institutionen raseret”..
  Du kender tydeligvis ikke episoden men opfordrer på denne sølle ufaktuelle baggrund folk til at komme med en masse historier.. Steder som Viskinge Skole Behandlingshjem er ødelagt af intrigante folk som dig uden egen historie der ønsker at leve livet via bagud anskuende selvretfærdiggørende betragtninger der INTET bidrager!

  • Det er klart at en situation ser ud på den måde som folk ser den på i situationen. Tager man det seneste sportstævne i Holbæk med efterfølgende overnatning på Orø var der episoder indbefattende unge fra et opholdssted i Frederikssund, som kørte op i spids jvf. vores lokale informant, der bor i området. Hvem startede hvad og er der blevet lavet en evaluering så man ved eventuelle kommende sportsstævner kan tage højde for at man ikke alene sikrer det klientel som har deres udfordringer, men også gæsterne der har andre udfordringer bliver håndteret på en måde så der ikke kan opstå en lignende situation.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s