Institutionen Lille Stokkebjerg ved Jyderup

Denne institution kom i mediernes søgelys da man valgte at lade politiet rejse sigtelse imod en 14 årig dreng der gjorde modstand imod de voksnes ordre. Vold er aldrig acceptabel, men man må ikke glemme hvad institutionen vil gøre en forretning ud af at håndtere. Vi citerer lige teksten som institutionen har angivet på hjemmesiden tilbudsportalen:

Tilbudstype:
Døgntilbud til børn og unge

Aldersgrupper:
12, 13, 14, 15, 16, 17
Funktionsnedsættelse:
Personlighedsforstyrrelse, Tilknytningsforstyrrelse, ADHD, Autismespektrum
Socialt problem:
Personfarlig kriminalitet, Ikke-personfarlig kriminalitet, Omsorgssvigt, Overgreb, Seksuelt overgreb, Voldeligt overgreb, Selvskadende adfærd, Udadreagerende adfærd

Med andre ord så kunne personalet forvente en reaktion, hvis de ikke griber ind med en korrigerende handling på den helt rigtige måde som kan de-eskalere stemningen imellem personale og klient.

Det virker som om at institutionen enten ikke sikret sig at personalet har den rette uddannelse eller de simpelthen går efter at få tilført en dyr målgruppe af børn, som så vil lade andre myndigheder håndtere, hvis situationen måtte komme ude af kontrol.

Jvf. tilbudsportalen så koster et ophold på dette sted kr. 109.283 pr. ung. Det vil sige at stedet hører til i den dyre ende netop fordi at de har valgt at arbejde med udadreagerende unge. Der må være grund til at være bekymret hos de kommuner som har valgt at anvende dette sted netop fordi at de skulle være specialiseret.

Men et er hvis kommunerne ikke får valuta for pengene. Noget andet er hvordan at de unge ser på stedet. Hvis Du har været anbragt på dette opholdssted, så er Du velkommen til at dele hvad Du har oplevet.

I dette link er der en række spørgsmål, som kunne fungere som inspiration for Din beretning.

Kilder:

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Døgninstitution

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s