Hjem til forældrene kan de heller ikke komme

To af børnene fra Brønderslev-sagen flygtede fra deres døgninstitution. Normalt ville børn i den situation søge hjem, men disse børn har intet hjem at flygte til. Istedet flygtede de til en af de få fristeder de har oplevet i deres korte liv. En venlig nabo, som bistod dem i den svære tid da deres Far boede hjemme.

Kommunen har fået en fin rapport, så de er glade og mener at børnene er det sted, hvor at de kan få de mest optimale betingelser, men allerede da familien blev splittet var der kritiske røster fremme om at rådgivningen var knap så upartisk idet at personalet som havde udarbejdet anbringelsesgrundlaget arbejdede for flere arbejdsgivere. Derfor er psykolog Merete Jensen’s rolle i denne sag kontroversiel.

Alene det at kommunen ved valget af rådgiver ikke sikrer sig at denne situation måtte opstå, er kritisabel. Kunne man forestille sig en virksomhed, som måtte være i markedet for at købe en vare, ville tillade en af leverandører vurdere hvem der skal levere varen?

Det kræver ingen ekspert at forstå at kommunen stadig har et kompleks overfor denne sag. Sagen skadede kommunens gode navn og rygte og kun en fjern styrelses beslutning afgjorde at de kunne tage plads ved håndvasken med blot en smule af deres ry tilbage. Siden har det handlet om at slette alle spor af sagen i kommunen og en af måderne har været at børnene ikke kan tale om den, når de er spredt ud på tilfældige opholdssteder nordenfjords. Det er synd at børnene betaler prisen på den måde.

Kilder:
Brønderslev-børn flygtede 30 km på cykel (BT, 11. august 2011)
Brønderslev: Tjente på at adskille børnene mod deres vilje (BT, 17. juni 2011)

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Døgninstitution

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s