Kvinde fra Sverige sagsøger sin kommune

Therese Persson vil have oprejsning. Hendes liv er smadret efter at have været kastet rundt i systemet. Hun har boet på 50 forskellige opholds- og behandlingssteder.

Nu vil hun sagsøge kommunen.

I USA ville hun have været i stand til det for længe siden og ligenu er en gruppe af elever ved at sagsøge Mount Bachelor Academy, som myndighederne lukkede i 2009.

Her i Norden er vi dog bagefter. Det burde der rettes op på.

Det er et alvorligt indgreb i et barns liv at denne bliver taget i forvaring af det offentlige. Et barn skal kunne forvente at opleve en forbedret levestandard som følge af forvaltningens beslutning. Alligevel ender langt de fleste anbringelser – også her i Danmark – i ren kaos. De unge bliver kastet rundt i systemet på må og få. Det er en trafik der må stoppes og det kan kun ske ved at det undersøges hvilket pengestrømme, der løber mellem socialforvaltningerne, plejefamilierne og opholdsstederne. Der må kræves noget åbenhed om disse forhold.

De unge må kunne kræve økonomisk kompensation hvis opholdet ender i sammenbrud. Kun på den måde med et økonomisk sværd hængende over hovedet vil der kunne ske en kvalitetsforbedring af materialet der ligger til grund for anbringelserne og dermed en bedre kvalitet i selve anbringelserne.

Indtil det sker må vi ønske Therese Persson held og lykke med hendes søgsmål.

Kilde:

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Artikel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s