Tilsyn med opholdssteder – Hvad går galt

Svendborg Netavis, som tidligere i år måtte lukke på grund af de stramme økonomiske tider har bragt en artikel, hvor at de folkevalgte udtrykker frustration over at de ikke kan styre de sociale budgetter. Spørgsmålet som trænger sig på er om det overhovedet er muligt for et demokrati at styre et område som er stærkt præget af fagforeninger og forskellige grupper af lobbyister som har skabt et lukket område med en milliard-omsætning.

Overskriften i Svendborg Netavis er: Politikere spørger: Modarbejder embedsmændene os?

Det er ikke kun i Svendborg at problemet trænger sig på. Rigtig mange kommuner har underskud på kontoen nærmest fordi at sagsbehandlerne indstiller til tvangsfjernelse i trods.

Problemet er at når der er så mange børn i systemet, så den årlige omkostning på landsplan er 13. milliarder er det ikke kun de alvorlige sager som Tønder- og Brønderslev-sagen der bliver væk i mængden. Det er også tilsynet med de private opholdsteder, der bliver nedprioteret.

Det er årsagen til at denne blog eksisterer. Når det offentlige ikke kan kontrollere kvaliteten af de ydelser de køber ude i byen eller selv driver, så må andre gøre det.

Problemerne omkring tilsyn debatteres bla. også disse tre steder på nettet.

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Artikel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s