Åbent brev til Rene Christiansen og Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti

Kære Rene Christiansen og Martin Henriksen, MF for Dansk Folkeparti

Vi har bemærket Jeres kritiske bemærkninger i forbindelse med sagerne om opholdsstedet Herkules og plejefamilien fra Mern. Ja, det er prisværdigt at I kræver svar fra socialminister Benedikte Kiær. De da 14.000 anbragte børn samt deres pårørende vil sætte pris på at der sættes ind på dette område.

Men set i et større perspektiv så må borgerne i landet spørge om hvor at I har været i alle de år hvor at Danmark har brugt 13 milliarder på dette område samtidig med at disse tilstande har været accepteret af forvaltningerne landet over.

I ved at problemet hele tiden har været der. I hvert fald siden 2006 hvor at paragraf 71 udvalget krøb tilbage til København pibende som en slået hund efter at have været lammetævet oppe i Farsø. I stormens øje var Jeres ærede kollega Tina Petersen der ikke fik tilstrækkelig støtte til at arbejde for at sikre de anbragte børns vel. Hvor var I henne da hun efter trusler om politianmeldelse måtte finde et andet politisk mål at arbejde for?

Sagen fik den betydning at kommuner og lokalpolitikere har holdt sig tilbage i forhold til tilsyn så de ikke risikerede et sagsanlæg. De kommuner, der som bla. Sorø har stukket næsten frem er prompte blevet truet med retssystemet.

5 skamfulde år har disse forhold fået lov til at udvikle sig i, fordi at ingen støttede Tina Petersen da gruppen af lobbyister fra Landsforeningen af opholdssteder, botilbud og skolebebehandlingstilbud (LOS) kastede sig over hende.

I kunne som politisk parti have sikret et konstant politisk pres for at ikke alene at afdække de metoder som censur af telefonsamtaler og skriftlig korrespondance som dagligt udøves på danske opholdssteder dokumenteret i Danmark Radios udsendelse om Herkules. I kunne have udøvet et pres for at afdække om der sker en faglig korrekt udvælgelsesproces baseret på andet end vennetjenester når plejefamilier og behandlingssteder skal vælges for det enkelte barn.

Som det ser ud nu, så er Jeres offentlige tilkendegivelser mere at betragte som politisk profilering end reel interesse for knap 14.000 børn der er fjernet fra deres familie, netværk og venner for at leve i konstant frygt for overgreb og i dyb afmagt uden chance for at blive hørt om deres egen situation.

Vis disse 14.000 potentielle vælgere og deres pårørende at I vil arbejde for at sikre deres velfærd. Følg disse sager ti dørs, så der bliver et reelt tilsyn med unge, der er anbragt udenfor hjemmet!

Kilder:

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Artikel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s