Velkommen til denne blog

Danmark har et ømt punkt – et åbent ar som ikke vil hele.

15.000 unge under 18 år bliver hvert år fjernet fra deres familier af myndighederne. Da der ingen generelle retningslinier er for at fjerne børn sker det efter 99 forskellige sæt retningslinier alt fast efter alt fra politisk majoritet i kommunalbestyrelsen til den korpsånd der kan opstå hos en myndighed, der forlænge har lært at de kan opere uden politisk kontrol.

Viden er magt. En magt som man ikke opnår med vold, men ved simpelthen at sprede viden om de emner som myndighederne helst så gemt i mørket.

I USA har organisationer som HEAL-online og CAFETY presset delstater til at rette op på overgreb imod børn og unge som var anbragt uden for hjemmet af enten myndighederne eller deres egne forældre. Kostskoler, efterskoler og institutioner for Amerikanske børn og unge er blevet lukket i 15 lande over det sidste årti. Alt sammen på grund af Internettet og den viden som tidligere anbragte hver især har bidraget med.

Et nylig nummer af Time Magazine havde en historie som fortæller hvordan at viden fra tidligere anbragte lukkede the Elan School som ellers havde været værdsat på trods af sin kontroversielle terapi metoder over 3 årtier.

Nu føler vi Domestic prisoners of conscience at tiden er kommet til at Danske unge kan få et sted at fortælle deres historie.

Kilde:
Increasingly, Internet Activism Helps Shutter Abusive ‘Troubled Teen’ Boot Camps, af By Maia Szalavitz, Time Magazine, 5. april 2011

Reklamer

Skriv en kommentar

Filed under Generelt

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s